(ROLSTOELTOEGANKLIJKE) BEZIENSWAARDIGHEDEN

In de omgeving van de stacaravan zijn er gelukkig ook rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden. Zowel in de buurt alsook op wat grotere afstand. Bij de receptie van de camping ligt een speciale map met nog meer informatie over rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden. 

GRAND ETANG DE ST-ESTÈPHE

Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het prachtige meer GRAND ETANG ST-ESTÈPHE. Zwemmen in een afgebakend deel van het meer met toezicht (hoogseizoen). Er is een zandstrand en een deel gras met schaduwrijke plekken. Een speeltuin, volleybalveld, wandelpad om het meer. Er zijn restaurantjes en je kunt gratis kanoën. Er ligt een mat over het zand waardoor je met de rolstoel naar het water kunt rijden. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een speciale rolstoel waarmee je het water in kunt (hoogseizoen). Er is een aangepast toilet aanwezig.  

GROTTE DE TOURTOIRAC

Met de auto is het een uurtje rijden, maar deze prachtige grot is wel helemaal rolstoeltoegankelijk! 
In juli en augustus zijn er rondleidingen in het Nederlands (zie website voor dagen en tijden). Een plek vooraf reserveren voor een rondleiding is aanbevolen. Bij de receptie van de camping zijn ze altijd bereid om voor je te bellen. 

Grotte de Tourtoirac, rolstoelpad
VÉLORAIL

Tel: 05 45 71 16 64
GARE DE CONFOLENS: AVENUE GAMBETTA, 16500 CONFOLENS
www.cf-charentelimousine.fr

‘Fietsen’ met de vélo over een oude spoorweg is mogelijk op verschillende locaties in Frankrijk en ontzettend leuk. Er zijn vélo’s waar een handbewogen rolstoel op kan.  Vooraf reserveren is voor iedereen verplicht. Het is sowieso verstandig om te informeren of die rolstoeltoegankelijke vélo ook echt aanwezig is. De route kan best pittig zijn. Daarom zijn er 2 volwassenen nodig om te fietsen. 

OVERIGE BEZIENSWAARDIGHEDEN

Er is nog veel meer te doen. Weliswaar niet (volledig) rolstoeltoegankelijk, maar wel leuk om te weten. 

Een aanrader is een bezoek aan de prachtige plaats BRANTÔME, het Venetië van de Périgord. Zoals bij vele steden zijn niet alle stoepen en wegen heel rolstoelvriendelijk, maar echt de moeite waard! Een freewheel is hier wel heel handig. 

  • Klimpark Nontron: PÉRIGORD VERT AVENTURES (entree is een steile helling, maar er is een terras aanwezig wat goed te doen is met de rolstoel en een aangepast toilet. Je kunt het klimmen niet volgen, maar wel de grote kabelbaan over het water zien)
  • Kanoën of kajakken over de Dronne: BRANTÔME CANOE
  • Suppen in Brantôme: STAND UP PADDLE
  • Wandeling naar waterval Saut du Chalard in Champs Romain. 
  • Markt in Piègut (woensdag)
  • GROTTE DE VILLARS met prehistorische tuin en schilderingen en natuurlijk de grot zelf. 
RESTAURANTS