BEZIENSWAARDIGHEDEN

IN DE OMGEVING VAN DE STACARAVAN ZIJN ER GELUKKIG OOK ROLSTOELTOEGANKELIJKE BEZIENSWAARDIGHEDEN TE VINDEN. ZOWEL IN DE BUURT ALSOOK OP WAT GROTERE AFSTAND. BIJ DE RECEPTIE LIGT EEN SPECIALE MAP MET NOG MEER INFORMATIE OVER ROLSTOELTOEGANKELIJKE BEZIENSWAARDIGHEDEN.

GRAND ETANG DE ST-ESTÈPHE

OP ONGEVEER 20 MINUTEN RIJDEN LIGT HET PRACHTIGE GRAND ETANG ST-ESTÈPHE. ZWEMMEN IN EEN AFGEBAKEND DEEL VAN HET MEER MET TOEZICHT. ER IS EEN ZANDSTRAND EN EEN DEEL GRAS MET SCHADUWRIJKE PLEKKEN. EEN SPEELTUIN, VOLLEYBALVELD, WANDELPAD OM HET MEER, ER ZIJN RESTAURANTJES EN JE KUNT ER GRATIS KANOËN. ER LIGT EEN MAT OVER HET ZAND WAARDOOR JE MET DE ROLSTOEL NAAR HET WATER KUNT RIJDEN. VERDER IS HET MOGELIJK OM GEBRUIK TE MAKEN VAN EEN SPECIALE ROLSTOEL WAARMEE JE HET WATER IN KUNT. AANGEPAST TOILET IS AANWEZIG.

GROTTE DE TOURTOIRAC

HET IS MET DE AUTO EEN UURTJE RIJDEN, MAAR DEZE PRACHTIGE GROT IS WEL HELEMAAL TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELERS! IN JULI EN AUGUSTUS ZIJN ER RONDLEIDINGEN IN HET NEDERLANDS (OP DE WEBSITE ZIJN DE DAGEN EN TIJDEN TE VINDEN). EEN PLEK RESERVEREN VOORAF VOOR EEN RONDLEIDING IN HET NEDERLANDS IS AANBEVOLEN. BIJ DE RECEPTIE VAN CHÂTEAU LE VERDOYER ZIJN ZE ALTIJD BEREID OM VOOR JE TE BELLEN.

Grotte de Tourtoirac, rolstoelpad

VÉLORAIL

TEL: 05 45 71 16 64
GARE DE CONFOLENS: AVENUE GAMBETTA, 16500 CONFOLENS
WWW.CF-CHARENTELIMOUSINE.FR

‘FIETSEN’ MET DE VÉLO OVER EEN OUDE SPOORWEG IS MOGELIJK OP VERSCHILLENDE LOCATIES IN FRANKRIJK EN ONTZETTEND LEUK. ER ZIJN VÉLO’S WAAR EEN HANDBEWOGEN ROLSTOEL OP KAN. RESERVEREN VOORAF IS VOOR IEDEREEN VERPLICHT EN HET IS SOWIESO VERSTANDIG OM TE INFORMEREN OF DIE ROLSTOELTOEGANKELIJKE VÉLO OOK ECHT AANWEZIG IS . HET KAN BEST PITTIG ZIJN OM TE FIETSEN EN DAAROM ZIJN ER EIGENLIJK 2 VOLWASSENEN NODIG VOOR HET PARCOURS.

MEER BEZIENSWAARDIGHEDEN
NATUURLIJK IS ER NOG VEEL MEER TE DOEN, WELISWAAR NIET ROLSTOELTOEGANKELIJK, MAAR WEL LEUK OM TE WETEN.

EEN AANRADER IS EEN BEZOEK AAN DE PRACHTIGE PLAATS BRANTÔME, HET VENETIË VAN DE PÉRIGORD. NIET ALLE STOEPEN EN WEGEN ZIJN HEEL ROLSTOELVRIENDELIJK, GEEN VERSCHIL MET ANDERE STEDEN DUS, MAAR HET IS ECHT DE MOEITE WAARD.

 

RESTAURANTS